Drugsoverlast rondom MSG de Garve

Door Martine Willems op 30 april 2018

Een belangrijke basisvoorwaarde bij scholen is veiligheid. Dat betekent niet alleen veilig naar school toe gaan, maar ook veilig buiten kunnen spelen. Het is dan niet de bedoeling dat kinderen daar zakjes wiet (leeg en gevuld) en andere handelswaren of rotzooi vinden.

De PvdA ontving veel signalen over drugsafval bij MSG de Garve en heeft de indruk dat de acties die zijn ingezet onvoldoende opleveren. Er wordt namelijk nog steeds met regelmaat drugsafval gevonden. Daarom stelde de PvdA-fractie vragen aan het college van B&W. De burgemeester zei: ”streng maar rechtvaardig” te zijn, een preventieve aanpak wordt ingezet. Hij gaf te kennen dat de school, de ouders en de buurt de vondst van wietzakjes en afval moeten melden.

De problemen spelen al geruime tijd en hoewel wij preventie toejuichen, vinden we dat kinderen veilig moeten kunnen spelen rondom de school.

Daarom roepen wij u op om te (blijven) melden!

[email protected]

Martine Willems

Martine Willems

Ik ben Martine, 46  jaar, getrouwd met Bart en moeder van 3 dochters. Ik ben opgegroeid in Holten en heb op veel verschillende plekken in binnen en buitenland gewoond, maar sinds 2008 woon ik met veel plezier in Lochem!  In het dagelijks leven draag ik bij om de wereld van werk mooier te maken. In

Meer over Martine Willems