Goed wonen in de gemeente Lochem!

4 november 2018

De gemeente Lochem is een mooie gemeente om in te wonen, maar er zijn ook verschillende issues en ergernissen als het gaat om onze woonomgeving. De PvdA wil dat je er zeker van kunt zijn dat je hier fijn kunt wonen.

Dat begint bij voldoende betaalbare woningen. In Lochem bijvoorbeeld worden de komende jaren alleen dure woningen gebouwd, terwijl er vraag is naar betaalbare woningen voor jong en oud. Daarom vindt de PvdA dat er weer betaalbare woningen gebouwd moeten worden!

Een veel gehoorde klacht is de verloedering van de openbare ruimte en de zorg over de verkeersveiligheid. Mensen ergeren zich aan hondenpoep, onkruid, scheef liggende stoeptegels, gevaarlijk kruisingen voor fietser en voetgangers en slecht onderhoud van de wegen. Beter onderhoud van de openbare ruimte en meer handhaving zorgen voor een grote verbetering van onze leefomgeving, laten we dat realiseren!

Iedereen wil zeker zijn van een duurzame toekomst en dat betekent dat er meer moet gebeuren dan het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s. De PvdA wil graag een sociale transitie naar een duurzame toekomst. Bijvoorbeeld door te starten met het verduurzamen van alle sociale huurwoningen.

Fijn wonen betekent ook goed voor elkaar zorgen. Goede “zorg’ moet gaan over mensen die er zeker van kunnen zijn dat ze goed geholpen worden als ze zorg nodig hebben, of dat nou gaat om goed vervoer, de juiste hulpmiddelen of goed wonen, de mens staat centraal en niet de organisaties die ervoor moeten zorgen dat het geregeld wordt. Zo kan iedereen er zeker van zijn dat voor hem of haar de juiste zorg op maat beschikbaar is.

De begroting van 2019 laat weinig ambitie zien, maar u kunt er zeker van zijn dat de PvdA bovenstaande punten duurzaam op de agenda blijft zetten, voor een rooskleurige toekomst!