Door Jos Israel op 13 februari 2017

Idealen, bevlogenheid of corvee?

De PvdA heeft ideologische veren. Soms een dik pak. Bij tijden schudden we ze af. Maar we houden idealen en blijven bevlogen. Opkomen voor kwetsbare mensen en groepen die steun nodig hebben. Soms is het moeilijk om te zien dat dat dit er bij anderen niet is, of misschien toch wel, maar dan anders.

Afgelopen raadsvergadering was het contrast groot. De PvdA heeft (met de VVD) gestreden voor een economische agenda. Waarom? Dankzij werk heb je inkomen, neem je deel aan de samenleving en krijg je perspectief op de toekomst.”

En dan moet u weten dat Lochem het niet goed doet. Werkgelegenheid is afgenomen. Omliggende gemeenten doen het beter. Via vragen heeft de PvdA  gezocht naar wat het college nu concreet aan het doen is, om de werkgelegenheid te verbeteren. De antwoorden waren teleurstellend.

Tot 1 januari 2017 voelde het college geen noodzaak aan de slag te gaan met de economische agenda. Daarnaast hadden de wethouders begin oktober beloofd, wekelijks 6 bedrijven te gaan bezoeken. Nu vier maanden later zijn ze samen bij twee bedrijven geweest. En als we de andere bezoeken bij elkaar optellen, dan zijn het er misschien twee handen vol.

Oproep aan het college. Laat wat idealen en bevlogenheid zien! Want nog een jaar corvee tot verkiezingen is erg lang! Laten we samen een Nederland bouwen waar iedereen trots op kan zijn. Samen Vooruit!

Mocht u nog vragen of suggesties hebben neem dan gerust contact op met ons ombudsteam. Bellen 06-42187799 of mailen: ombudsteam@pvdalochem.nl.

Jos Israel, raadslid PvdA Lochem

 

Jos Israel

Jos Israel

Mijn naam is Jos Israel, ik ben 50 jaar, getrouwd met Anita, vader van David, Esther en Sophie en ik woon in Epse. Vanuit mijn sport, Korfbal ben ik actief betrokken geraakt als vrijwilliger bij het verenigingsleven en de inzet van vrijwilligers erg gaan waarderen. Ik vind het belangrijk dat hier aandacht voor is en

Meer over Jos Israel