Door op 7 juni 2017

Komt u met ons praten?

Op 14 juni a.s. houden de politieke partijen in de gemeenteraad in aanloop naar de bespreking van de zgn. Kadernota politieke informatiemarkten in Den Oldenhof te Gorssel (18.30-19.30 uur) en in het gemeentehuis in Lochem (19.00-20.00 uur). Bij de bespreking van de Kadernota wordt besloten waaraan volgend jaar geld uitgegeven zal worden. Een belangrijk moment dus om  uw invloed, gedachten, wensen met de raad te delen. Komt u met de PvdA Lochem  praten? Over bijvoorbeeld:

Leefbaarheid nu en de toekomst

Lochem is een mooie gemeente om in te wonen. Hoe zorgen we er voor dat dit ook voor toekomstige generaties geldt en wat hebben wij daarom nu te doen? Wat vindt u dat nu moet gebeuren om straks klimaat neutraal te zijn? Hoe zorgen we er voor dat we ook later kunnen genieten van onze natuurgebieden, bossen en laanbomen? Hoe zorgen we er voor dat ondanks een krimp van de bevolking kernen leefbaar blijven? En welke ideeën heeft u? En welke zouden wij als PvdA juist extra aandacht moeten geven om bij u in de straat, wijk, dorp of stad de leefbaarheid te behouden en/of te verbeteren.

Wonen en werken

PvdA vindt dat er op dit moment onvoldoende aandacht is voor degelijke, duurzame maar goedkope huur- en koopwoningen. Herkent u dit of weet u van mensen uit uw omgeving die hier mee te maken hebben? Heeft u concrete ideeën hoe dit aan te pakken?

Naast goed wonen is het hebben van werk erg belangrijk. Daarom vindt de PvdA dat mensen met een ww- of bijstandsuitkering geholpen moeten worden bij het vinden van werk. Hoe zou de Lochemse economie en werkgelegenheid gestimuleerd kunnen worden?

De Zorg

Als het om zorg gaat is er veel veranderd. De gemeente is verantwoordelijk geworden voor de jeugdzorg, voor zorg rond ouderen, voor werk/dagbesteding voor mensen met een beperking. Maar er zijn ook veranderingen in het leerlingenvervoer en de regiotaxi; PlusOV. De PvdA hoort graag uw ervaringen over bijvoorbeeld:

  • Langer thuis blijven (willen) wonen. Lukt u dat? Wat heeft u hierbij nodig?
  • Mantelzorger? Hoe gaat het met u?
  • Ik maak mij zorgen om mijn kind. Weet u waar u terecht kunt?
  • U of uw kind reist tegenwoordig met PlusOV. Is er iets veranderd?

Of over een willekeurige andere onderwerp en wat verwacht u van de PvdA Lochem?

Tot 14 juni in Gorssel of Lochem!

Fractie PvdA Lochem