Door Ruben Otemann op 1 oktober 2017

Niemand mag buitenspel staan

Armoede is ingrijpend. Het is een belangrijke oorzaak van achterstand en sociale uitsluiting. Voor mensen met weinig geld zijn alledaagse dingen als een dagje weg of voldoende boodschappen doen niet vanzelfsprekend. Kinderen van ouders met een laag inkomen kunnen vaak niet meedoen met hun leeftijdsgenoten op het sportveld of mee op schoolreisje en staan daardoor letterlijk buitenspel. Daarom vindt de PvdA een solide vangnet voor inwoners en gezinnen met een laag inkomen van groot belang.

Onlangs hield Stichting Leergeld een prestentatie aan de leden van de gemeenteraad van Lochem tijdens een ‘open rondetafelgesprek’. Leergeld wil kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen mee laten doen door de (on)kosten van een vereniging, sportclub of muziekles te vergoeden. Tevens vergoeden zij kosten die de school met zich meebrengt voor bijvoorbeeld schoolbenodigdheden, kamp of excursie die voor een groeiend aantal gezinnen niet meer op te brengen zijn.

De PvdA ondersteunt initiatieven zoals Stichting Leergeld. Mede daarom heeft staatssecretaris Klijnsma extra geld beschikbaar gesteld zodat kinderen die opgroeien in armoede ook mee kunnen doen met binnen- en buitenschoolse activiteiten. De gemeente Lochem ontvangt hiervoor jaarlijks ruim 100.000 euro extra vanuit Het Rijk. Ondanks meerdere verzoeken van de PvdA is er nog geen bestemming gevonden voor deze extra “Klijnsma-gelden”. De PvdA is van mening dat een deel van dit geld bij Stichting Leergeld goed besteed zou kunnen worden.

Ombudsteam

Mocht u n.a.v. dit artikel nog vragen, zorgen of suggesties hebben neem dan gerust contact op met ons ombudsteam. U kunt ons bellen 06 42187799 of mailen: ombudsteam@pvdalochem.nl.

 

Ruben Otemann, raadslid PvdA Lochem

 

Ruben Otemann

Ruben Otemann

Ik ben Ruben Otemann, 41 jaar oud, getrouwd met Marion en wij wonen aan de prachtige Koedijk in Lochem. Beroepsmatig heb ik veel ervaring in het onderwijs. Na de Pabo heb ik gewerkt als groepsleerkracht en sinds een aantal jaren ben als intern begeleider verantwoordelijk voor de leerlingenzorg op verschillende scholen in de Achterhoek. Als

Meer over Ruben Otemann