Door Jos Israel op 19 oktober 2014

Schouwburg, geen blanco cheque van de PvdA

De PvdA fractie had veel moeite met de bijna blanco cheque die het college aan de schouwburg wilde geven. In een tijd dat de coalitie (zonder steun van PvdA) de Huishoudelijke Hulp 1 afschaft, maakt dit college haar prioriteiten pijnlijk duidelijk. Ons voorstel waarbij subsidieafspraken gerespecteerd worden, maar er wel een extra garantie gegeven wordt aan de schouwburg, kreeg helaas geen meerderheid. Een voorstel waarbij de schouwburg ook aangemoedigd werd haar eigen huishoudboekje in orde te maken. Ook een voorstel waar de schouwburg zelf van zegt dat zij hiermee vooruit had gekund.

Uiteindelijk is een voorstel van de coalitie aangenomen. Een vreemd besluit. Een subsidie in de vorm van een soort inkomsten verdubbelaar. Iedere euro die de Schouwburg binnen haalt wordt door de gemeente verdubbeld tot een maximum. Als bijvoorbeeld de Schouwburg door een sponsorloop €10.000 binnen haalt, dan legt de gemeente hetzelfde bedrag er bij. Gezien de kwaliteit van het voorstel en het ontbreken van prikkels aan de schouwburg om haar problemen verder aan te pakken, heeft de PvdA besloten hier niet voor te stemmen.

Wij zijn er van overtuigd dat dit besluit de schouwburg niet gaat helpen en het zou ons niets verbazen indien de schouwburg snel bij het college en raad terug gaat komen.

Jos Israel

Jos Israel

Mijn naam is Jos Israel, ik ben 50 jaar, getrouwd met Anita, vader van David, Esther en Sophie en ik woon in Epse. Vanuit mijn sport, Korfbal ben ik actief betrokken geraakt als vrijwilliger bij het verenigingsleven en de inzet van vrijwilligers erg gaan waarderen. Ik vind het belangrijk dat hier aandacht voor is en

Meer over Jos Israel