Supermarkt Epse

Door Jos Israel op 1 maart 2018

Sinds de sluiting van de Spar heeft Epse geen supermarkt meer. In plaats daarvan heeft de  Javro een stoffenwinkel geopend. Heel erg welkom in Epse, maar hiermee is de plek voor de supermarkt verdwenen.

De inwoners van Epse kwamen in actie om op een andere plek een supermarkt mogelijk te maken. Met een inwonersinitiatief werd dit probleem in mei 2017 in de gemeenteraad besproken.

De raad gaf vervolgens de volgende opdracht aan B&W:  “Het college krijgt de opdracht om het plan verder te onderzoeken en met een voorstel richting de raad te komen. Hierbij aan te geven welke mogelijkheden er liggen op de locatie van de Rozentuin voor het realiseren van een supermarkt en voor het realiseren van een buurtsuper in Epse om de leefbaarheid te verbeteren.”

Nu bijna een jaar later is er bijna geen vooruitgang en horen wij zelfs sombere signalen. Daarom zal de Partij van de Arbeid maandag 5 maart in de raad een voorstel inbrengen om de wethouder de opdracht te geven om initiatieven die leiden tot de realisatie van een volwaardig supermarkt in Epse, bijvoorbeeld op de locatie van de Rozentuin, eventueel in combinatie met woningen/appartementen te ondersteunen. Op die manier kan een nieuw bestemmingsplan mogelijk gemaakt worden en kunnen de inwoners van Epse binnenkort weer zeker zijn van een supermarkt en betaalbare woningen.

Stem daarom zeker op 21 maart PvdA!

Jos Israel

Jos Israel

Mijn naam is Jos Israel, ik ben 50 jaar, getrouwd met Anita, vader van David, Esther en Sophie en ik woon in Epse. Vanuit mijn sport, Korfbal ben ik actief betrokken geraakt als vrijwilliger bij het verenigingsleven en de inzet van vrijwilligers erg gaan waarderen. Ik vind het belangrijk dat hier aandacht voor is en

Meer over Jos Israel