Zeker zijn van een goede woning (2)

Door Jos Israel op 19 februari 2018

(artikel 2 in een serie van 5 over wonen in de gemeente Lochem)

Op papier staat het zo mooi 25 tot 30% van de nieuw te bouwen woning in de gemeente Lochem moet “goedkoop” zijn. De PvdA spreekt liever over betaalbaar. Met betaalbaar bedoelen we een koopprijs van maximaal €170.000,- of een huurprijs onder de €710,-.

Jarenlang ging dit prima met in 2012 zelfs 37% nieuwe betaalbare woningen. Echter, sinds het aantreden van de huidige coalitie huidige (CDA, D’66 en Gemeentebelangen) is dit beeld dramatisch gewijzigd. In 2015 en 2016 was slechts 11-12% van de nieuwbouw betaalbaar.

Maar wat nog zorgelijker is, we zien in de raad natuurlijk de woningbouwprojecten voor de komende jaren voorbij komen. En met uitzondering van woningbouw op het kazerneterrein in Eefde, worden er bijna geen betaalbare woningen gebouwd. Keer op keer wordt gekozen voor de bouw van middeldure of dure woningen. Met keer op keer het argument dat bouwen te duur is geworden om betaalbaar te kunnen bouwen. Hoezo te duur, wij noemen dat investeren in een goede toekomst voor al onze inwoners, zowel met een grote als met een kleine beurs.

Een mooi voorbeeld hiervan is Lemelerveld, daar bouwen ze wel woningen in het betaalbare segment en energiezuinig (zonder gasaansluiting). Dat moet volgens de PvdA in Lochem ook kunnen! Een kwestie van politieke keuzes maken. Dus vind jij dit ook belangrijk, stem dan zeker op 21 maart PvdA!

Op 23 februari bezoekt Lodewijk Asscher Lochem. Het centrale thema zal zijn: “zeker zijn van een goede woning”. Iedereen is van harte welkom om mee te praten en vragen te stellen om 10.30 in het Stadshuus, Markt 3 in Lochem.

Voor een artikel over de woningen in Lemelerveld: https://www.destentor.nl/dalfsen/lemelerveld-starterswoningen-zonder-gas~a40dccfc/

Jos Israel

Jos Israel

Mijn naam is Jos Israel, ik ben 50 jaar, getrouwd met Anita, vader van David, Esther en Sophie en ik woon in Epse. Vanuit mijn sport, Korfbal ben ik actief betrokken geraakt als vrijwilliger bij het verenigingsleven en de inzet van vrijwilligers erg gaan waarderen. Ik vind het belangrijk dat hier aandacht voor is en

Meer over Jos Israel