Voorzitter

Joska Groen

Ik ben Joska, 28 jaar, en ik woon al bijna mijn hele leven in Lochem. Ik heb de opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement aan Saxion in Enschede succesvol afgerond. Sinds september 2017 werk ik bij de gemeente Winterswijk.

Ik ben opgegroeid in een rood nest. Mijn moeder, Wilma Heesen, is van 1998 tot 2016 actief geweest in de politiek en daardoor is de interesse voor de gemeentelijke politiek al vroeg bij mij gewekt. Ik heb jarenlang gekorfbald en ik vind het belangrijk dat het voor iedereen mogelijk is om te sporten. Ik heb ook een grote interesse op het gebied van cultuur. Door mijn opa en mijn ouders ben ik al jong met cultuur in aanraking gekomen en ook hierbij vind ik dat iedereen van cultuur moet kunnen genieten. Als echte ‘rooie’ vind ik het belangrijk dat iedereen in de samenleving gelijke kansen heeft, vooral op het gebied van zorg en welzijn.

De laatste jaren trekt de overheid zich steeds meer terug en wordt burgerparticipatie belangrijker. Ik vind het belangrijk dat de gemeente Lochem openstaat voor alle initiatieven en de inwoners zo goed mogelijk faciliteert bij het opzetten en onderhouden van burgerinitiatieven. De gemeente moet openstaan voor haar inwoners en hun ideeën. Ik hoop hier een bijdrage aan te kunnen leveren.