Sociaal investeren is duurzaam investeren

12 mei 2019

De gemeenteraad gaat volgende week in debat over de kadernota. Met de kadernota worden de inhoudelijke en financiële kaders voor het beleid en uitvoering voor het komend jaar uitgezet en wordt de koers bepaalt. De PvdA vindt dat de juiste balans in deze koers een beetje zoek is…. Er wordt ingezet op het versterken van de economie en het begeleiden naar werk. Niks mis mee natuurlijk, maar veel gelduitgeven voor een digitaal ondernemerspanel terwijl het ouderenwerk niet meer in alle kernen georganiseerd kan worden lijkt ons niet de juiste keuze.

Ouderenwerk

Er is een goed netwerk van professionals, vrijwilligers en mantelzorgers dat  ervoor zorgt dat ouderen in onze gemeente extra aandacht krijgen zodat ze zelfstandig kunnen blijven (wonen), de coördinatie van dat netwerk wordt betaald door de gemeente, laten we daar zuinig op zijn!

Natuurlijk vinden wij het ook belangrijk om te weten wat er leeft bij ondernemers, goed ondernemerschap zorgt voor werkgelegenheid in onze gemeente en dat is belangrijk voor ons allemaal. En over dichtbij gesproken, laat het college van B&W tijd investeren en actie ‘ondernemen’, dan heb je helemaal geen digitaal ondernemerspanel van 19.000 euro per jaar nodig en zo hoor je wat er echt speelt.

Klijnsma-gelden

Jaarlijks ontvangt de gemeente geld om kinderen die in armoede opgroeien te ondersteunen, de zogenaamde“Klijnsma-gelden”. Het college heeft de intentie om dit geld niet te gebruiken voor kinderen, maar om bijstandsgerechtigden aan werk te helpen. Dat is niet ok wat de PvdA betreft, de Klijnsma gelden moeten ingezet waar ze voor bedoelt zijn en daarnaast moeten we investeren om mensen naar werk te begeleiden.

Sociaal investeren dus, dat kan door de juiste keuzes te maken. Economische doelstelling praktisch en dichtbij organiseren en enige zuinigheid met de organisatie van een collegetour en de organisatie van andere activiteiten zou al behoorlijk helpen. Sociaal investeren is investeren in een duurzame toekomst en komt uiteindelijk iedereen ten goede. Wij zeggen doen!

Daarnaast zijn er nog een aantal opmerkelijke lokale keuzes gemaakt. Wat vindt u bijvoorbeeld van de bezuinigingen op voorzieningen zoals een zwembad of het hertenkamp? Voorzieningen waar vele inwoners dagelijks gebruik van maken of van genieten? We zijn benieuwd naar uw mening, laat het ons weten: [email protected]