Bouwen, bouwen bouwen!

15 november 2020

De gemeente Lochem is een erg fijne plek om te wonen, maar dat wist u natuurlijk al. We wonen in een prachtige omgeving met goede voorzieningen. En nu thuiswerken voor velen de norm is, ontdekken steeds meer mensen van buiten dat ook en komen in Lochem wonen. Je huis goed verkopen en hier voor hetzelfde geld een mooier huis kopen. Begrijpelijk en welkom!

Maar wat gebeurt als bovengenoemde ontwikkeling de huizenprijzen in onze gemeente steeds verder opdrijft en we veel te weinig woningen bouwen? Dan komt er een tekort aan woningen, zijn beschikbare woningen voor velen niet betaalbaar en gaat de woningmarkt op slot. En omdat woningbouwverenigingen ook niet bouwen, is het Lochemse woningdrama compleet.

Daar staan we nu. Voor starters, jonge gezinnen en senioren zijn bijna geen betaalbare huur- of koopwoningen beschikbaar. Daarom wil de PvdA nieuw beleid met focus op woningbouw in alle kernen en in het bijzonder op betaalbare woningen. 

Niet alleen over woningbouw praten, maar concrete plannen maken en uitvoeren. Tijd voor een nieuwe koers op onze woningmarkt! Bouwen, bouwen, bouwen. Zodat je zeker kunt zijn van een betaalbare woning.