Kiwisluis

Door Martine Willems op 4 februari 2024

AZC

2024 is begonnen met veel ontwikkelingen in onze gemeente. Het college van B&W informeerde ons dat er in Lochem een AZC komt aan de Ampsenseweg en tijdelijke woningbouw in Eefde en Gorssel. Vluchtelingen en statushouders helpen is hard nodig, maar er zijn ook vragen en zorgen bij inwoners. Wij zijn benieuwd naar uw mening, ga met de raad in gesprek op dinsdag 13-2.

Woonzorgvisie

Tijdens de behandeling woonzorgvisie heeft PvdA/GroenLinks het college opgeroepen om meer ambitie te tonen en het initiatief te nemen bij sociale en midden dure woonzorg initiatieven. Er zijn veel goede ideeën en initiatieven in de samenleving, geef ze de ruimte en maak er een succes van! Wij hebben de vvd-motie pré-mantelzorg woningen gesteund, een mooie kans voor doorstroming op de woningmarkt!

Kiwisluis

Wij hoorden dat de kiwisluis aan de Albert Hahnweg ineens verdwenen is en dat riep vragen op in de buurt. De PvdA stelde schriftelijke vragen aan het college: de sluis is weg gehaald om de weg toegankelijk te maken voor rollators/ scootmobiels. Wethouder Leliveld heeft met betrokkenen gesproken over een passende oplossing. Het proces loopt nog, er wordt een nieuw verkeersbesluit genomen, maar het is fijn dat toegankelijkheid en het gesprek met inwoners voorop staat bij het college.

Martine Willems

Martine Willems

Ik ben Martine, 46  jaar, getrouwd met Bart en moeder van 3 dochters. Ik ben opgegroeid in Holten en heb op veel verschillende plekken in binnen en buitenland gewoond, maar sinds 2008 woon ik met veel plezier in Lochem!  In het dagelijks leven draag ik bij om de wereld van werk mooier te maken. In

Meer over Martine Willems