Buslijn 56 Borculo-Lochem-Deventer

Door Jos Israel op 8 november 2021

Terwijl wereldleiders symbolisch het openbaar vervoer nemen naar de klimaattop in Glasgow, wordt hier de belangrijke buslijn 56 zonder enig overleg opgeheven.

Onbegrijpelijk in een tijd dat het OV juist een aantrekkelijk duurzame alternatief is voor de auto. Lijn 56 is een essentiële verbinding voor inwoners die met het OV reizen.

Bijvoorbeeld voor scholieren van het Staring College en studenten aan MBO/HBO in Deventer of verder. Voor hen is lijn 56 een snelle en betrouwbare verbinding, zeker nu thuis wonen de beste optie is wegens gebrek aan betaalbare woningen.

De argumenten om de buslijn op te heffen zitten in de aanpassing van de weg en het afnemend aantal passagiers het afgelopen jaar. Maar dat laatste slaat nergens op, studenten zaten namelijk thuis colleges te volgen. En de aanpassing van de weg tussen Epse en Harfsen is ook bijzonder te noemen, want dan verdwijnt de bus omdat auto’s hier te hard rijden? Als het aan ons had gelegen had de provincie geïnvesteerd in een vrij liggend fietspad. Dan had je veilig kunnen fietsen naar de bushalte, twee vliegen in een klap!

Fijn dat er gesprekken gaan plaatsvinden, laten we hopen dat dit besluit ingetrokken wordt. Zeker zijn van het OV in onze gemeente!

Jos Israel

Jos Israel

Mijn naam is Jos Israel, ik ben 54 jaar, getrouwd met Anita, vader van David, Esther en Sophie en ik woon in Epse. Vanuit mijn sport, korfbal ben ik actief betrokken geraakt als vrijwilliger bij het verenigingsleven en de inzet van vrijwilligers erg gaan waarderen. Ik vind het belangrijk dat hier aandacht voor is en

Meer over Jos Israel