Raadslid & fractievoorzitter

Jos Israel

Ruimtelijke Ontwikkeling Afval en riool Duurzaamheid Natuur en landschap Rural Alliances Energie Circulus Berkel Recreatie en toerisme Grondzaken Financiën Handhaving Vergunningverlening Integriteit Openbare orde en veiligheid Politie Brandweer Openbare werken Facilitaire zaken Dienstverlening

Mijn naam is Jos Israel, ik ben 50 jaar, getrouwd met Anita, vader van David, Esther en Sophie en ik woon in Epse. Vanuit mijn sport, Korfbal ben ik actief betrokken geraakt als vrijwilliger bij het verenigingsleven en de inzet van vrijwilligers erg gaan waarderen. Ik vind het belangrijk dat hier aandacht voor is en dat dit gedragen wordt, zodat we met elkaar hele mooie dingen kunnen doen.

Politiek moet dichtbij de mensen komen, dus als je iets wilt bespreken dan kan dat, ik ga graag met je in gesprek om te horen wat je bezig houdt. Ik hoor bijvoorbeeld regelmatig dat er mensen zijn die het moeilijk hebben, een goed bestaan is niet voor iedereen vanzelfsprekend en dat zou het wel moeten zijn, daar zet ik me graag voor in!

Ik heb veel kennis over duurzaamheidsvraagstukken. Vanuit mijn studie en werk weet ik hoe belangrijk duurzaamheid is voor onze maatschappij en dus ook voor de inwoners van de gemeente Lochem. Het is belangrijk om dit onderwerp te laten leven, zodat duurzaamheid dichtbij komt en onderdeel wordt van ons dagelijks bestaan. Dat kunnen we doen door bijvoorbeeld huizen te verduurzamen, nieuwbouw energieneutraal te bouwen en te zorgen voor eigen energiewinning in onze gemeente. Op die manier kunnen we er zeker van zijn dat we samen fijn kunnen wonen in een sociaal en duurzaam Lochem!