Energie: duurzaam en betaalbaar wonen en géén kerncentrales in de buurt!

8 april 2023

Iedereen die 15 maart PvdA heeft gestemd: BEDANKT!

Resultaat? Gelijk aantal zetels in provincie Gelderland en het waterschap Rijn en IJssel, daar zijn we heel blij mee! Wij werken veel samen met onze collega’s in de provincie, we hebben korte lijnen over bijvoorbeeld buslijn 57, zo staan we samen sterk, dat is het voordeel van een landelijke partij!

We hebben in de raad gesproken over kernenergie. Naar aanleiding van de motie van GroenLinks werd duidelijk dat de meerderheid (behalve PvdA, GroenLinks, LochemGroen!) een kerncentrale op Lochemse bodem wel ziet zitten of niet uitsluit. Wij vinden dat onacceptabel. Waarom stel je een windmolen ter discussie vanwege gezondheidsredenen, maar een kerncentrale niet? Dus wat PvdA betreft géén energie steken in een kerncentrale hier in Lochem!

Daarnaast hebben wij een motie ingediend om te versnellen op het isoleren van huurwoningen (deadline is nu 2028), dat duurt natuurlijk veel te lang, tempo maken is onze norm, dat scheelt in de portemonnee en is duurzaam. Maar helaas, de motie werd weggestemd. En ook onze motie om conform landelijke regels meer betaalbare woningen te bouwen: weggestemd…

Kortom, werk aan de winkel als het gaat om een duurzaam en sociaal Lochem. Wij gaan ervoor!