Door Ruben Otemann op 21 januari 2014

Even voorstellen: Abel van Toorn

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”; deze week stellen wij aan u voor: onze jongste kandidaat, nr.9 op de PvdA lijst voor de Raadsverkiezingen 2014:

Abel van Toorn, 18 jaar en alweer acht jaar wonend in Lochem. Daarvoor heeft hij drie jaar in Moskou gewoond en op een Britse internationale school gezeten. Hij heeft drie broers dus weet hoe je moet delen. Nu volgt Abel tweetalig onderwijs op het Isendoorn College in Warnsveld en later wil hij internationaal maatschappelijk werk doen. Afgelopen jaar heeft hij in Nepal stage gelopen bij Oxfam en gekeken hoe jongere mensen daar leven. Abel houdt van debatteren; hij heeft meegedaan aan de Nederlandse kampioenschappen scholieren debatteren en het Lagerhuis. In de weekenden en de vakanties werkt hij in de horeca (lunchroom GeP) in Lochem. Abel kijkt met een wereldse blik naar Lochem!

De wortels van Abel liggen in Lochem; zijn ouders zijn beiden voor een groot deel in Lochem opgegroeid. Je kunt wel zeggen dat Abel echt uit een ‘rood nest’ komt: in de jaren tachtig was zijn opa van vaderskant fractievoorzitter van de PvdA in Lochem en zijn oma van moederskant wethouder voor de PvdA in Lochem. Thuis wordt aan de keukentafel veel gepraat over maatschappelijke vragen; hoe belangrijk het is dat iedereen gelijke kansen krijgt en dat je mensen in moeilijke situaties echt moet helpen; daar heeft iedereen belang en baat bij.

Stem van jongeren

Abel vindt het belangrijk dat politiek niet iets is van alleen oudere mensen en dat de stem van jongeren beter gehoord moet worden. Dit bracht hem bij de PvdA. Hij wil graag een nieuw geluid in de Lochemse gemeenteraad laten horen; jongeren hebben immers de toekomst. Er zijn in Lochem relatief veel oudere mensen en in de gemeenteraad is dat ook zo. Juist in een vergrijzende gemeente is het van groot belang dat de stem van jongeren gehoord wordt.

Abel wil een betere verbinding tussen de gemeenteraad en de inwoners van Lochem. Het is belangrijk dat de gemeenteraad goed luistert naar wat mensen bezig houdt en wat mensen willen. Abel kan helpen deze brug te slaan; hij is nieuwsgierig en staat open voor allerlei geluiden. Hij wil zich inzetten voor meer werk, betaalbare huizen, beter openbaar vervoer en leukere en meer activiteiten vooral voor jongeren en natuurlijk voor ouderen. Duurzaamheid is de toekomst! Open voor innovatie! De Lochemse politiek heeft echt een stem van jongeren nodig – voor nu en voor de toekomst! Abel kan die stem zijn.

Abel van Toorn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruben Otemann

Ruben Otemann

Ik ben Ruben Otemann, 41 jaar oud, getrouwd met Marion en wij wonen aan de prachtige Koedijk in Lochem. Beroepsmatig heb ik veel ervaring in het onderwijs. Na de Pabo heb ik gewerkt als groepsleerkracht en sinds een aantal jaren ben als intern begeleider verantwoordelijk voor de leerlingenzorg op verschillende scholen in de Achterhoek. Als

Meer over Ruben Otemann