Iedereen stapt in! #lijn57

3 maart 2023

Na een jaar van afwezigheid is buslijn 56 terug als lijn 57. Maar het is slechts een minimale verbetering. Door de beperkte tijden en in de ochtend vaak overvolle bussen die wachtende passagiers bij bushaltes voorbij rijden is het dramatisch gesteld met lijn 57.  Daarbij komt dat niet iedereen een rijbewijs of auto tot zijn beschikking heeft, of een geweldige ouder die als taxidienst heen en weer rijdt.

Een buslijn zorgt letterlijk voor verbinding en daarom is het een taak van de overheid om dit te faciliteren. Wij willen dat bussen als lijn 57 in de weekenden, avonduren en extra in de ochtenden gaan rijden om te voorkomen dat jongeren, ouderen of mensen met een beperking geïsoleerd raken. Dat is #sociaalvooriedereen!

Vrijdag 10 maart komen Tweede Kamerlid Habtamu de Hoop en Provinciaal Statenlid Jan Daenen naar Harfsen. Daar zullen ze met jullie in gesprek gaan over lijn 57. Want jullie ervaringen en suggesties dragen bij aan beter busvervoer in de regio!

We willen dat er geïnvesteerd wordt, in plaats van bezuinigd. We kiezen niet voor openbaar vervoer op basis van kille winstcijfers en reizigersaantallen, maar voor de mensen en verhalen achter die cijfers. En dat kan ook, door de juiste investeringen te maken en openbaar vervoer op een slimmere manier te regelen. Zorgeloos wonen kan alleen met goed openbaar vervoer voor iedereen!

Ook in gesprek met Habtamu en Jan? Kom dan a.s. vrijdag 10 maart om 16:00 uur naar het Dorpshuus Hoeflo in Harfsen.

 

 

Groenlinks en PvdA slaan een andere weg in. Samen presenteren we onze plannen om ervoor te zorgen dat het openbaar vervoer bereikbaar, betaalbaar en duurzaam is. Zie ook -> https://www.pvda.nl/nieuws/iedereen-stapt-in/