In Memoriam – Albert Geesink

16 januari 2023

Vlak voor de Kerstdagen vorig jaar is Albert Geesink, 91 jaar oud, overleden.

Albert werd op 30 september 1931 geboren in Rekken en hij werd op 1 januari 1949 lid van de PvdA en is dat gebleven tot aan zijn dood.

Van 1962 tot en met 1981 was Albert raadslid en van 1966 tot en met 1981 wethouder van Volkshuisvest/Wonen en Onderwijs van onze gemeente. Ook heeft hij binnen de afdeling verschillende functies bekleed. Hij is o.a. penningmeester geweest.

Hij was lange tijd voorzitter van de Stichting Synagoge Lochem en zette zich met hart en ziel in voor het Westerborkproject. Zo droeg hij bij aan het behoud van het Joodse erfgoed en gaf hij het besef van het belang van vrijheid door aan de jeugd. Daarnaast heeft hij nog verschillende andere maatschappelijke functies bekleed.

Hij was een markante persoonlijkheid met een grote verbindende rol in de Lochemse samenleving. Daarvoor ontving hij vorig voorjaar de Zilveren Knoop van de gemeente Lochem.

Albert sprak over zichzelf als een echte ‘rooie rakker’ en was een zeer sociaal betrokken mens. De Partij is hem voor zijn grote betrokkenheid bij de Lochemse samenleving en de sociaal democratie veel dank verschuldigd.