Door op 31 januari 2016

Politiek café PvdA Lochem over de binnenstad.

Belangrijke stakeholders van de binnenstad, waaronder bestuursleden van de Lochemse Ondernemers Vereniging, Lochem 3.0, projectontwikkelaars en ondernemers wisten het Politiek Café van de PvdA afdeling Lochem te vinden tijdens borreltijd op vrijdag 22 januari in het Stadshuus aan de Markt. Midden in de binnenstad, waar het gaat om levendigheid en de place-to-be, om maar eens een retailterm er in te gooien.

Image 19-01-16 at 19.21Gastspreker Harrie Jager, retailadviseur, hield het ‘gewoon’ bij het Achterhoekse. Hij bleek opvallend veel kennis te hebben van Lochem en de helikopterview die hij gaf over stad Lochem en omgeving, deden de bezoekers van het Politiek Café verbazen. Zo stelde hij bijvoorbeeld voor dat Lochem zich zou kunnen profileren als de huiskamer van de Achterhoek. “Je moet er gastvrij ontvangen worden en als het ware bij de hand genomen worden.” De heer Jager gaf mooie voorbeelden van hoe die gastvrijheid verbeterd zou kunnen worden: betere bebording (hoe kom ik in de binnenstad), langere parkeertijd, maar ook Lochem digitaal beter ontsluiten.

Er gebeuren veel mooie dingen in Lochem, maar het is de kunst die te behouden en vooral verder uit te bouwen en met elkaar te verbinden. Er ontstond tijdens het Politiek Café een interessante discussie over het tempo van veranderingen en over de vraag wie in dit proces de leiding moet nemen. De PvdA gaat in overleg met andere partijen om te zien of en hoe we een en ander in een stroomversnelling kunnen krijgen.160116fotobinnenstad3

Jolande Bonzet