Door Ruben Otemann op 24 februari 2015

“Stadhuus in herkansing”

Sinds de Garve er niet meer is, ontbreekt een ‘Stadhuus’ in Lochem. De PvdA is een groot voorstander om in het oude gemeentehuis een ‘stadhuus’ te realiseren. Helaas had het college deze liever verkocht aan een projectontwikkelaar. Tijdens de raadsvergadering werd (unaniem) een motie aangenomen met een duidelijke opdracht “Wethouder ga opnieuw in gesprek met de werkgroep ‘Het Stadhuus’ en zorg voor een passende oplossing!”
Tijdens de vorige raadsvergadering dienden wij, samen met GroenLinks, een motie in om de wethouder op te dragen om met alle inwoners, voor wie Huishoudelijke Hulp afgeschaft was, een persoonlijk gesprek te voeren. Helaas deelden andere partijen onze zorg toen niet. Tijdens deze raadsvergadering werd een soortgelijke motie ingediend en kon ook op onze steun rekenen. Het college reageerde terughoudend en vroeg zich af of deze motie geen verwarring zou veroorzaken. Het college gaf de voorkeur om contact op te nemen, met HH1 gebruikers, na 1 april. Dit vonden wij te laat! Mensen moeten nu gehoord worden! Om deze reden trokken wij onze steun in.

Door deelname aan het project Breedband Buitengebied Achterhoek kunnen alle inwoners van de gemeente Lochem aangesloten worden op het glasvezelnetwerk.

Met tevredenheid kunnen wij terug kijken op de efficiënte wijze van besluitvorming t.a.v. de bestemmingsplannen voor Eefde en Almen. Waardoor nieuwbouw mogelijk gemaakt wordt in deze kernen.

B9pHjnHIcAAXEGC

 

Ruben Otemann

Ruben Otemann

Ik ben Ruben Otemann, 41 jaar oud, getrouwd met Marion en wij wonen aan de prachtige Koedijk in Lochem. Beroepsmatig heb ik veel ervaring in het onderwijs. Na de Pabo heb ik gewerkt als groepsleerkracht en sinds een aantal jaren ben als intern begeleider verantwoordelijk voor de leerlingenzorg op verschillende scholen in de Achterhoek. Als

Meer over Ruben Otemann