Jos Israel opnieuw lijsttrekker PvdA Lochem

Door Jos Israel op 27 november 2021

Jos Israel is opnieuw lijsttrekker geworden voor de PvdA in Lochem. Afgelopen week hebben de leden van de PvdA Lochem hun kandidatenlijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vastgesteld en daarbij is Jos Israel tot lijsttrekker gekozen. Het is een mooie, diverse lijst geworden, met bekende en minder bekende namen, mannen en vrouwen met ervaring en nieuwkomers, wonend in de stad en in de dorpen. Met Jos Israel (Epse) op 1 en Martine Willems-Beijers (Lochem) op 2 heeft de PvdA gekozen voor twee ervaren politici bovenaan de lijst. Op plaats 3 , 4 en 5 staan drie nieuwkomers Jopke Kruyt (Gorssel), Henk Brouwer (Kring van Dorth) en Eline Schuttinga-van Holland(Lochem).

“Ik vind het een ontzettende eer dat ik ben gekozen als aanvoerder van deze lijst. Samen gaan we strijdbaar de campagne in, want op 16 maart 2022 valt er echt iets te kiezen.”

Sinds 2018 is Jos fractievoorzitter in de gemeenteraad voor de PvdA en in die functie heeft hij laten zien inwoners te betrekken bij plannen die door de gemeente gemaakt worden. In de afgelopen jaren heeft Jos zich hard gemaakt voor een belangrijk speerpunt van de PvdA; het bouwen van meer betaalbare woningen, zoals bij de nieuwbouwplannen van de Detmerkazerne in Eefde en bij de Bloemenkamp in Gorssel. Onderwerpen die mensen direct raken zoals het opheffen van buslijn 56, het verhogen van de afvalstoffenheffing, de leefbaarheid van de kernen bewaken door te kijken of een supermarkt in Epse gerealiseerd kan worden, zijn allemaal zaken waar hij bovenop zit. Duurzaamheid is zijn vakgebied en ook daar draagt hij plannen aan om Lochem meer duurzaam te maken door te pleiten voor isoleren van (huur)woningen zodat de energierekening omlaag kan. Jos is een grote voorstander van energiecoöperaties; dicht bij huis energie opwekken en de opbrengsten daarvan ten goede laten komen aan de leden. “Mijn streven is om in een sterk polariserende maatschappij te zorgen dat we lokaal samen de schouders eronder zetten. Zo blijven we een sociale gemeenschap met een groot samenhorigheidsgevoel.”

Contact? [email protected] of 06-14068198 (Jos Israel)

Kandidatenlijst PvdA Gemeenteraadsverkiezingen 2022

  1. Jos Israel – Epse
  2. Martine Willems-Beijers – Lochem
  3. Jopke Kruyt – Gorssel
  4. Henk Brouwer – Kring van Dorth
  5. Eline Schuttinga-van Holland – Lochem
  6. Ber van de Bor – Exel
  7. Jan Harkink – Laren
  8. Jop Gijzel – Lochem
  9. Jos Hollander – Barchem
  10. Joop den Uijl – Almen
  11. Kees Sterrenburg – Lochem
  12. Pieter Arts – Lochem
  13. Wilma Heesen – Lochem
  14. Marian Beuke – Lochem
Jos Israel

Jos Israel

Mijn naam is Jos Israel, ik ben 54 jaar, getrouwd met Anita, vader van David, Esther en Sophie en ik woon in Epse. Vanuit mijn sport, korfbal ben ik actief betrokken geraakt als vrijwilliger bij het verenigingsleven en de inzet van vrijwilligers erg gaan waarderen. Ik vind het belangrijk dat hier aandacht voor is en

Meer over Jos Israel