Brede steun voor PvdA initiatief inzameling afval!

Door Jos Israel op 17 november 2019

40 euro meer betalen en nog beter je afval scheiden als beloning omdat u zo goed uw afval hebt gescheiden het afgelopen jaar. Dat vindt de PvdA niet rechtvaardig. Daarom hebben we in de raad succesvol een motie ingediend. Begin 2020 moet de wethouder met plannen komen waardoor de kosten weer gaan dalen én de service op niveau komt.

Eenzelfde initiatief heeft de PvdA ook genomen om de verloedering van de openbare ruimte te stoppen. Het gaat dan bijvoorbeeld om losliggende stoeptegels, hondenpoep, woekerend onkruid, gaten in de weg en dergelijke. Helaas kregen wij in de raad nog weinig steun, de urgentie van de overlast die dit voor veel inwoners oplevert is waarschijnlijk niet bij iedereen bekend.

Tot slot stemde de PvdA als enige tegen de 5% extra OZB-verhoging. De redenatie is heel simpel. Er worden momenteel veel extra kosten gemaakt bij regelingen zoals bij PlusOV en VNOG. Als de VVD en GroenLinks wethouders hun werk goed gedaan hadden, dan had u de rekening niet hoeven te betalen, zeker zijn van een sociale gemeente.

Ervaringen delen over de openbare ruimte:

PvdAOmbudsteam: 06-42187799/[email protected]

Jos Israel

Jos Israel

Mijn naam is Jos Israel, ik ben 54 jaar, getrouwd met Anita, vader van David, Esther en Sophie en ik woon in Epse. Vanuit mijn sport, korfbal ben ik actief betrokken geraakt als vrijwilliger bij het verenigingsleven en de inzet van vrijwilligers erg gaan waarderen. Ik vind het belangrijk dat hier aandacht voor is en

Meer over Jos Israel