Door Jos Israel op 23 februari 2016

De Smid in Epse en Stelkampsveld

Waarschijnlijk gaat de gemeenteraad stemmen voor een hotel op de plek van De Smid in Epse. Dit ondanks bezwaren van omwonenden en Dorpsraad. De PvdA stemt tegen het bestemmingsplan. Ja, er moet wat gebeuren aan de verloedering. Maar dat mag geen vrijbrief zijn. Het Hotel komt midden in het gebied waar Deventer en Lochem beloften hebben gedaan aan Epse. Een fraaie zone,   beschreven in “plan Vista”. De PvdA vindt dat de gemeente betrouwbaar moet zijn. Dat betekent doen wat afgesproken is en vervolgens kijken welke bedrijvigheid daar bij past. Wie denkt dat verloedering nu zal stoppen komt waarschijnlijk bedrogen uit; het hotel is een plan zonder investeerders. Het kan nog jaren duren, als het hotel er al komt. Uit onderzoek blijkt dat er geen markt is voor nog een hotel. .

Voor Stelkampsveld moet een nieuw bestemmingsplan komen. Maar als “Natura 2000” of “Stelkampsveld” in de raad besproken wordt schiet de halve raad in een kramp en regeert angst. Immers agrarische belangen zouden in de knel kunnen komen. Zo’n reactie verdient dit unieke gebied natuurlijk niet. De PvdA vindt dat de gemeente de bestemmingsplanwijziging vanzelfsprekend zelf zou moeten doen. De gemeente kan als geen ander een zorgvuldig proces inrichten waarin belangen van agrariërs en natuur geborgd worden. Helaas vindt noch het college nog een meerderheid van de raad dit. Resultaat: de provincie gaat nu een inpassingplan maken en college en raad staan aan de zijlijn.

Jos Israel, raadslid PvdA Lochem

 

Jos Israel

Jos Israel

Mijn naam is Jos Israel, ik ben 54 jaar, getrouwd met Anita, vader van David, Esther en Sophie en ik woon in Epse. Vanuit mijn sport, korfbal ben ik actief betrokken geraakt als vrijwilliger bij het verenigingsleven en de inzet van vrijwilligers erg gaan waarderen. Ik vind het belangrijk dat hier aandacht voor is en

Meer over Jos Israel