Een loefgierig college

Door Martine Willems op 16 mei 2021

Loefgierig, wat is dat zou je kunnen vragen. Een zeilschip is loefgierig wanneer het, tijdens het zeilen, de kop naar de loef, dus tegen de wind in, draait.

Iets wat we in de Lochemse politiek ook regelmatig meemaken. Je denkt, er is een koers, maar het college draait weg. Niet goed nagedacht, geen visie, geen daadkracht en geen stuur.

We spraken over de “woonvisie Almen”, in  grote lijnen een prima plan, snel uitvoeren. Maar een heldere kijk op wonen ontbreekt nog steeds. Onze huidige woonvisie is verouderd en omdat de afgelopen jaren de situatie op de woningmarkt erg veranderd is, vraagt dit om actie.

Hoeveel gaan we bouwen? Voor wie gaan we bouwen? Waar gaan we bouwen? Huur of koopwoningen? En hoe zorgen dat er ook echt betaalbare huizen gebouwd worden? Want de ervaring leert dat we er wel over praten maar toch weer duurdere woningen bouwen omdat dit toch vaak net iets beter uitkomt, de vraag is wel voor wie…

Ondertussen wordt er niet betaalbaar gebouwd en dat moet snel veranderen

College, wees niet loefgierig, neem het roer in handen, zorg voor een heldere visie op wonen en maak dichtbij, duurzaam en doen waar op de woningmarkt, het is nodig!

 

Martine Willems

Martine Willems

Ik ben Martine, 46  jaar, getrouwd met Bart en moeder van 3 dochters. Ik ben opgegroeid in Holten en heb op veel verschillende plekken in binnen en buitenland gewoond, maar sinds 2008 woon ik met veel plezier in Lochem!  In het dagelijks leven draag ik bij om de wereld van werk mooier te maken. In

Meer over Martine Willems