Door Jos Israel op 21 april 2017

Het kan nog beter!

Afval wordt in Lochem steeds beter gescheiden. Diftar is een succes geworden. Hierdoor werken wij aan een beter milieu en dalen de kosten.

Een volgende stap kan zijn dat u geen container meer heeft voor uw afval, maar dat u, op fietsafstand, centraal in een ondergrondse container, tegen betaling uw afval mag gooien. Dat is waar het college naar toe werkt. Dat gaat voor de PvdA te ver en te snel. Afvalinzameling gaat ook over service aan u, over solidariteit en over het gemak om van je afval af te komen.  En dat vraagt nu om verbeteren van het huidige systeem zonder radicale nieuwe stappen. U doet het immers al heel erg goed!

Wat wil de PvdA? Geen radicale wijzigingen dus. Wel de papierinzameling verbeteren. Er zijn plekken waar inzameling nog niet plaats vindt of maar eens in de twee maanden.  Het afvalbrengpunt in Deventer beschikbaar stellen voor met name de inwoners in Gorssel en Epse. Afvalbakken in het buitengebied en woonwijken handhaven, dit voorkomt toename van zwerfvuil en is nuttig maatschappelijk werk. Daar waar er containerparkjes zijn de service verbeteren. Zorgen dat de containers tijdig geleegd worden en de omgeving niet vervuild. Geen aparte luier en/of incontinentiemateriaal inzameling, omdat dit helemaal nog niet apart verwerkt kan worden. Geef mensen een extra gratis container van de gemeente. Uiteindelijk goedkoper, solidair en echte service!

Jos Israel

Jos Israel

Mijn naam is Jos Israel, ik ben 54 jaar, getrouwd met Anita, vader van David, Esther en Sophie en ik woon in Epse. Vanuit mijn sport, korfbal ben ik actief betrokken geraakt als vrijwilliger bij het verenigingsleven en de inzet van vrijwilligers erg gaan waarderen. Ik vind het belangrijk dat hier aandacht voor is en

Meer over Jos Israel