”If right is the wrong way, go left”

Door Jan Harkink op 7 maart 2018

De huishoudelijke hulp, nu genaamd ondersteuning thuis, is nog altijd een ondergeschoven kindje, maar niet die van de PVDA, wij vinden namelijk dat de ondersteuning thuis zeer belangrijk is. Niet alleen om te zorgen dat er huishoudelijke hulp is, maar ook om vereenzaming tegen te gaan .

Deze ondersteuning zorgt voor een stukje sociale controle, zodat wanneer er nog meer problemen zich aandienen, mensen niet aan hun lot overgelaten worden met alle gevolgen van dien.

Daarnaast maak ik me zorgen om  de armoede die er is, ook in onze gemeente. Zo zijn er bijvoorbeeld veel agrariërs die het moeilijk hebben en  moeten  stoppen met hun bedrijf. Zij weten soms  niet de weg om tijdelijk ondersteuning te krijgen door middel van bijstand voor zelfstandigen. Daarom vindt de PvdA goede begeleiding naar werk en een goed vangnet van essentieel belang in onze gemeente. Je moet zeker kunnen zijn van een goed bestaan!

Het plan om een mega Lidl supermarkt in het centrum van Lochem op het gasfabriekterrein te bouwen moet gestopt worden, dit kan de doodsteek zijn voor de supermarkten in de kleine kernen omdat mensen uit de kleine kernen dan voor een deel hun boodschappen bij de megastore in Lochem zullen gaan doen in plaats van bij de lokale supermarkt. Dat is niet goed voor de leefbaarheid van plaatsen zoals bijvoorbeeld Laren en Barchem. Er zijn bovendien genoeg supermarkten in ons gebied, dus het is niet nodig. In plaats daarvan zouden er op het gasfabriekterrein, maar ook in andere kernen in de gemeente, meer betaalbare huizen gebouwd moeten worden voor jong en oud.

Jan Harkink, Laren – PvdA

 

Jan Harkink

Jan Harkink

Mijn naam is Jan, ik ben getrouwd en vader van 3 meisjes. Ik woon in het centrum van Laren en ik ben daar geboren en getogen. Ik heb veel interesse in geschiedenis en ben er daarom trots op dat sinds de 17e eeuw het geslacht “Harkink” al bekend is in de gemeente. Bovendien heb ik 3

Meer over Jan Harkink