Rode taart voor Jongeren Centrum Lochem en team ED

Door Martine Willems op 16 september 2019

Vorige week was de PvdA fractie op bezoek bij de opendag van het Jongeren Centrum Lochem. We kregen een rondleiding, spraken met de jongerenwerkers over de plannen voor het komende jaar en over hun inzet voor de Lochemse jongeren. Daarnaast spraken wij met de leerlingen van dansstudio Pop Up en vrijwilligers van Team ED.

Team ED

Tijdens ons bezoek aan het jongeren centrum hadden we een indrukwekkend gesprek met team ED. Een groep ervaringsdeskundigen die zelf ervaring met (jeugd)hulp heeft gehad en zich nu inzet om andere jongeren te steunen, vaak vrijwillig en 24/7. Twee team ED vrijwilligers deelden hun verhaal. Zij hadden zelf een moeilijk verleden met veel problemen, maar konden het roer omgooien en zetten nu hun kennis en ervaringen in om anderen te helpen en te steunen op weg naar zelfstandigheid en een betere toekomst.  Deze verhalen maken diepe indruk op ons. Bijzondere mensen die hun verhaal in een prachtig initiatief omzetten om belangeloos andere jongeren een stap verder te helpen. Zo’n initiatief in onze gemeente daar mogen we best trots op zijn!

Lees meer over dit bijzonder team: https://teamed16.nl

 

Martine Willems

Martine Willems

Ik ben Martine, 46  jaar, getrouwd met Bart en moeder van 3 dochters. Ik ben opgegroeid in Holten en heb op veel verschillende plekken in binnen en buitenland gewoond, maar sinds 2008 woon ik met veel plezier in Lochem!  In het dagelijks leven draag ik bij om de wereld van werk mooier te maken. In

Meer over Martine Willems