U betaalt de rekening

Door Jos Israel op 14 oktober 2019

De coalitie (Gemeentebelangen/VVD/GroenLinks) presenteert haar begroting. Eén ding wordt duidelijk, U gaat de rekening betalen. Een aantal zaken wordt flink duurder, dat gaat iedereen in de portemonnee voelen. De OZB gaat omhoog en alle huishoudens gaan minimaal €40 meer betalen voor het afval, maar alleen als u de bakken minder vaak aan de weg zet, anders wordt de rekening hoger.

De afgelopen 6 jaar is er nog nooit een dekkende begroting gemaakt zonder greep uit de reserves en toch gaat u meer betalen. Dat vindt de PvdA onrechtvaardig. Je zou kunnen zeggen dat u betaalt voor het falen van ’t Baken, PlusOV, VNOG etc. Meer ambitie, duidelijke doelstellingen en het nakomen van afspraken kan dit voorkomen. Zo kun je goede dingen doen met belastinggeld en hoeft het ook niet verhoogd te worden, op die manier ontstaat er ruimte om te investeren in het verduurzamen van woningen. Het tegengaan van  verloedering; onkruid en hondenpoep verwijderen, stoeptegels recht leggen etc.

En mocht er toch meer geld nodig zijn, dan heeft de PvdA een suggestie: Zorg dat de toeristenbelasting wordt afgedragen…. Zeker zijn van een duurzame en sociale gemeente!

 

Jos Israel

Jos Israel

Mijn naam is Jos Israel, ik ben 54 jaar, getrouwd met Anita, vader van David, Esther en Sophie en ik woon in Epse. Vanuit mijn sport, korfbal ben ik actief betrokken geraakt als vrijwilliger bij het verenigingsleven en de inzet van vrijwilligers erg gaan waarderen. Ik vind het belangrijk dat hier aandacht voor is en

Meer over Jos Israel